Consumam n medie 0,5GB de internet mobil n fiecare luna, potrivit Veritel.ro

Consumatorul roman de telefonie si internet mobil

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a emis in data de 24 Ianuarie 2017 un comunicat de presa, conform caruia in Romania se consuma in medie 0,5GB de internet mobil in fiecare luna, potrivit Veritel.ro.

Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare in Comunicații (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicația de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configureaza profilul utilizatorului mediu de servicii de telefonie mobila și internet pe mobil din Romnia, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.

„Cifrele indica o creștere de 50% a consumului de internet pe mobil realizat lunar de utilizatorii romni n semestrului I al acestui an, comparativ cu semestrul de raportare anterior, ceea ce ne arata ca exista in continuare o cerere susținuta pentru tehnologii mobile de ultima generație, care permit viteze superioare de transfer de date”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare, ANCOM.

Profilul utilizatorului mediu de servicii mobile

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobila și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 499 MB trafic de internet mobil (fața de 336 MB in intervalul de raportare precedent), trimite 73 de SMS-uri naționale (dintre care 59 in rețea proprie și 14 in afara rețelei) și apeleaza in medie 262 de minute de pe terminalul propriu atat in rețea (177 de minute), cat și in afara rețelei (85 de minute).

Profilul utilizatorului de telefonie fixa pe Veritel.ro

Potrivit www.veritel.ro, utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbește in fiecare luna 38 de minute in rețea și 30 de minute in afara rețelei, traficul menținndu-se constant fața de perioada anterioara(semestrul II 2015).

Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din Romnia in semestrul I al anului 2016, au fost introduse n Veritel.ro pentru a ușura configurarea ofertei cautate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivita oferta telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro iși pot configura ei inșiși consumul mediu lunar, plecand sau nu de la aceste profiluri predefinite.

Despre Veritel.ro

Folosind aplicația Veritel.ro utilizatorii pot afla in trei pași simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie și internet fix și mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimarile de consum și primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare in ordinea crescatoare a prețului. In momentul afișarii rezultatelor ei primesc și alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitați in caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții.

Veritel.ro este un instrument independent și necomercial dezvoltat de Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare in Comunicații in beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din Romania. Accesul la aceasta aplicație este gratuit și nu este condiționat in niciun fel, utilizatorii avand acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din Romnia.


Sursa: ANCOM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *