Gabriela Firea: Avem datoria de a ne implica pentru valorificarea potentialului turistic al Parcului Vacaresti

Intr-un comunicat de presa  Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat: Avem datoria de a ne implica pentru valorificarea potentialului turistic al Parcului Vacaresti!

Primarul General, Gabriela Firea, si Ministrul Mediului, Daniel Constantin, au anuntat astazi ca Parcul Vacaresti ar putea fi preluat in administrare de Primaria Capitalei si o organizatie non-guvernamentala, cele doua aplicand deja pentru obtinerea administrarii acestei arii protejate.

Primarul Capitalei a aratat ca, la nivelul Municipalitatii, a existat “o preocupare permanenta  referitoare la situatia Parcului National Vacaresti, cand in timpul verii au avut loc foarte multe incendii in acea zona si am decis sa ne implicam, atat financiar, cat si administrativ. Am semnat un parteneriat cu Asociatia Parcul National Vacaresti, iar in data de 9 ianuarie am depus impreuna documentele la Ministerul Mediului pentru preluarea in custodie a acestei rezervatii naturale si pentru a investi atat cat este necesar, astfel incat aceasta zona sa fie data publicului larg. Avem datoria de a ne implica pentru valorificarea acestei zone, atat din punct de vedere turistic, cat si economic”.

La randul sau, Ministrul Mediului, Daniel Constantin a precizat ca zilele ca urmatoare va semna ordinul de ministru prin care se vor desemna comisiile care vor analiza dosarele depuse, iar daca totul este in regula, Parcul Vacaresti va intra in administrarea asocierii care s-a format intre Primaria Municipiului Bucuresti si un ONG.

Delta Vacaresti are o suprafata de 186 de hectare si a fost declarata oficial, prin hotarare de Guvern, parc natural, fiind instituit in aceasta zona regimul de arie naturala protejata.

Sa speram ca aceasta preocupare va fi reala si Parcul Vacaresti va beneficia de aceasta valorificare a potentialului turistic. In timpul verii reprezentantii respectivei Asociatii  Parcul National Vacaresti au mai facut o serie de demersuri si au primit multe promisiuni, insa fara ca nimic concret sa se intample.
Sursa: pmb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *