Informare cu privire la reglementarea accesului şi transportului câinilor-ghizi în trenurile de metrou

Caini Ghizi pentru nevazatori

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi a emis un comunicat de presa in data de 20 Ianuarie 2017 , privind reglementarea accesului şi transportului câinilor-ghizi în trenurile de metrou.

Pentru a veni în sprijinul persoanelorcu deficiențe de vedere, începând cu luna mai a anului 2016, Metrorex a reglementat accesul şi transportul câinilor ghizi în trenurile de metrou
Astfel, personalul comercial este instruit să permită accesul în staţiile de metrou persoanelor nevăzătoare sau instructorilor câinilor ghizi, după validarea legitimaţiei de călătorie, prin porţile  speciale de acces.
Persoanele nevăzătoare sau instructorii câinilor ghizi vor fi îndrumate/îndrumaţi să urce în primul vagon de metrou în sensul de mers al trenului, pentru a fi observate/observaţi de personalul de conducere a trenului, astfel încât să efectueze călătoriaîn condiţii de siguranţă şi confort.
De asemenea, în momentul sesizării urcării în tren al călătorilor cu dizabilităţiînsoţiţi de câinii ghizi, personalul de însoţire al trenului se va deplasa în zona în care se află aceștia, pentru a acorda
asistenţă în caz de necesitate.
Metrorex precizează că salariaţii companiei sunt instruiţi să nu atingă câinii ghizi şi să nu îi despartă, în nicio circumstanţă de persoanele nevăzătoare.
În cazul în care este încălcat dreptul de acces al persoanelor nevăzătoare însoțite de câini-ghizi, la călătoria cu metroul, vă rugăm să transmiteți sesizarea dumneavoastră pe adresa de poștă electronică registratura@anpd.gov.ro, urmând să fie adusă la cunoștința companiei Metrorex.

Sursa: ANPD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *