InfoTrafic: Drumurile închise la această oră din cauza atenţionării meteorologice de ploi şi ninsori

#InfoTrafic: Drumurile închise la această oră din cauza atenţionării meteorologice de ploi şi ninsori!

În atenția conducătorilor auto:

Centrul #INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, pe autostrada A2, începând cu ora 7:45, din cauza poleiului, a fost închis şi tronsonul Fundulea – Lehliu-Gară, însă numai pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa. Autovehiculele vor circula deviat, pe DN3.
Amintim că, de la ora ora 5:30, traficul rutier a fost deviat de pe tronsonul Drajna – Lehliu-Gară (km 65-105) al autostrăzii A2 pe DN3A, în ambele sensuri.
#Ploaia îndepărtează materialul antiderapant şi există risc de producere a unor accidente rutiere.

La această oră, în judeţul #Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului – Huedin – Căpuşu Mare, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 10 metri. Pe tronsonul Turda – Cluj-Napoca şi pe autostrada A3, în zona Turda, vizibilitatea scade sub 100 de metri.

Ninge abundent în judeţul #Vrancea, iar pe partea carosabilă a drumurilor naţionale există porţiuni cu zăpadă (stratul fiind de 3-5 centimetri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti ninge slab.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, între kilometrii 14-31 şi 56-68, carosabilul este uşor alunecos (mâzgă).

În judeţul #Brăila se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Brăila – Buzău, dar şi pe alte tronsoane ale unor drumuri naţionale.

În judeţul #Giurgiu a nins pe DN5 şi DN6 şi s-a acţionat cu utilaje. Ninge abundent şi în judeţul #Olt, pe DN6, DN54 şi DN64.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două mesaje de informare şi atenţionare cu #CodGalben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi la condiţii de formare a poleiului (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari), dar şi atenţionări nowcasting referitoare la #polei pentru judeţele Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi şi municipiul Bucureşti (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting).

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată la condițiile de drum și trafic, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile vehiculului şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Mare atenţie! #Iarna, când temperaturile sunt scăzute, ploaia este, probabil, cel mai periculos fenomen pentru traficul rutier, pentru că îndepărtează materialul antiderapant, iar pe partea carosabilă #poleiul se formează într-un timp foarte scurt.
Preluat de pe pagina de facebook a Guvernului Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *