Slep incarcat cu peste 700mc de material lemnos fara documente de provenienta confiscat de politisti

Conform unui comunicat de presa emis de Politia Romana, polițiștii de la transporturi au confiscat peste 700 de m.c. de material lemnos, în valoare de aproape 120.000 de lei și o navă șlep, cu care s-a efectuat transportul acestuia.

Societății comerciale căreia îi aparținea șlepul i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 28.000 de lei, iar un membru al echipajului navei este cercetat pentru infracțiuni la regimul piscicol.

La data de 21 decembrie 2016, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au verificat o navă şlep, aflată sub pavilion românesc, încărcată cu aproximativ 850 de tone de material lemnos.

Nava era acostată la mal în zona localităţii Smârdan, din județul Tulcea, și aparţinea unei societăţi comerciale din județul Brăila, care ar fi efectuat transportul de material lemnos fără documente de proveniență.

În urma verificărilor amănunțite demarate a rezultat că, la data de 20 decembrie 2016, societatea comercială din Brăila ar fi transportat cu şlepul respectiv aproximativ 736 de metri cubi de material lemnos, specia plop euramerican (buştean şi celuloză), fără documente care să ateste provenienţa legală.

Pentru neregulile constatate, societății comerciale în cauză i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 25.000 de lei.

De asemenea, aceeași societate a fost sancționată contravențional cu 3.000 de lei întrucât, în urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați a reieșit că reprezentanții firmei din Brăila nu ar fi înregistrat avizele de însoțire pentru lemnul achiziționat și livrat în perioada 7 septembrie  – 21 decembrie 2016.

Ca măsuri complementare, s-a dispus confiscarea a 545 de metri cubi de lemn rotund (buştean) – specia plop euramerican și a 190 de metri cubi de lemn celuloză – specia plop euramerican,  în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei, material lemnos depistat  la bordul navei.

Totodată, s-a dispus confiscarea navei şlep a cărei valoare urmează să fie stabilită de către organele abilitate și a fost informată Autoritatea Navală Română cu privire la faptul că transportul din data de 20 decembrie 2016 ar fi fost efectuat fără certificat obligatoriu corespunzător tipului de navă valabil.

De la bordul navei, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 17 plase de pescuit confecționate din fir textil, nylon multifilar și nylon monofilament, de aproximativ 200 de metri, în valoare de aproape 2.000 de lei, care ar fi fost deținute ilegal de un membru al echipajului.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

La activități au participat și inspectori silvici.

Sursa: Politia Romana

One thought on “Slep incarcat cu peste 700mc de material lemnos fara documente de provenienta confiscat de politisti”

  1. Ce ” captura „impresionanta !Abuz in toata regula efectuata de IPJ . Materialul lemnos este licit ,cu documente ce atesta provenienta legala , slepul se deplasa pe Bratul Macin al Dunarii de la un punct de lucru la altul , pentru a fi incarcat la capacitate , si in acelasi timp sa efectueze paza parchetului de exploatare , unde cetateni rromi din Macin au sustras ilegal o cantitate f. mare , iar d-nii melitieni nu se sesizeaza .
    Legi aberante , facute de pe un scaun de birou , fara logica , ce defavorizeaza agentii economici corecti , si nu pe cei care sustrag si exploateaza ilegal in continuare cu ajutorul celor care sunt desemnati sa efectueze controalele . Agentii economici cu activitate de 50 ani in domeniu , suntem nevoiti sa inchidem activitatea , din cauza legislatiei aberante .
    Din pacate cred ca acest lucru se doreste .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *