Primaria Capitalei va infiinta societatea pe actiuni S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti S.A.

Conform unui comunicat de presa emis de Primaria Capitalei, La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de ieri proiectul  de hotarare care prevede infiintarea societatii pe actiuni S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti S.A, societate care va avea ca obiect principal de activitate construirea de locuinte sociale si pentru tineri.

Primarul General, Gabriela Firea: ”Premisele de la care a plecat această inițiativă sunt legate de cererea mare de locuințe în București și de dificultățile cu care categorii foarte largi de cetățeni se confruntă atunci când vor să aplice pentru un credit bancar prin care să-și finanțeze achiziția unei locuințe. De aceea dorim să înființăm această societate care să construiască locuințe sociale la prețuri mult mai mici decât cele disponibile pe piață. Pe de o parte, municipalitatea va avea control asupra cheltuielilor pe întreg lanțul iar această societate nu va urmări profitul, ci doar acoperirea cheltuielilor. Printre cei care vor beneficia de locuinte sociale, în baza unor criterii foarte clare și transparente se numără angajați din educație, sănătate, din mediul artistic, alte categorii de tineri, precum și cazurile sociale înregistrate în evidențele municipalității”.

De asemenea, Gabriela Firea a dat asigurari că vor fi respectate toate reglementările legale privind achizițiile publice, iar cei care vor beneficia de locuințele construite de municipalitate nu se numără printre clienții obișnuiți ai pieței libere.

Noua societate nu are ca scop realizarea de profit, ci isi propune sa construiasca locuinte cu costuri mai mici, care ulterior vor fi inchiriate sau vandute in conditii avantajoase atat persoanelor fara venituri, foarte sarace – asa numitele cazuri sociale, dar si tinerilor ale caror venituri nu le permit inchirierea sau achizitionarea de pe piata imobiliara a unei locuinte – medici, profesori, actori.

Actionarii acestei societati vor fi Consiliul General al Municipiului Bucuresti care va detine 99, 9 % din capitalul social si S.C Service Ciclop S.A care va detine 0, 1%. Membrii titulari care au fost alesi in Consiliul de Administratie a Trustului sunt urmatorii: Radulescu Gabriel, Ilie Florentin, Ciuca Dorel, Dumitru Lucica, Petrescu Marius.

2017-01-31

Sursa: pmb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *