Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Parcul Natural Vacaresti vor administra Parcul Natural Văcărești

Parcul National Vacaresti

Printr-un comunicat de presa Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca impreuna cu Asociatia Parcul Natural Vacaresti vor administra Parcul Natural Văcărești, primul parc natural din spatiul urban, din România

Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Parcul Natural Văcărești (APNV) sunt, incepand de astazi, administratorii Parcului natural Vacaresti, potrivit deciziei Ministerului Mediului.

Conform acordurilor de parteneriat, Primaria Generală a Capitalei si APNV vor exercita administrarea în parteneriat cu alte 12 instituții de profil (facultăți, ONG uri, institute de cercetare).

Primarul General, Gabriela Firea: „Ma bucur ca putem in sfarsit lua masuri concrete in ceea ce priveste protejarea si valorificarea acestei zone care, pana de curand, a fost complet ignorata. Am sustinut si sustin in continuare ca avem  datoria morala de a ne implica in revitalizarea acestui parc natural. Vom demara proiecte si programe prin care sa valorificam potentialul stiintific si educativ al Parcului Vacaresti, si, nu in ultimul rand, sa crestem potentialul ecoturistic pentru zona de sud a Capitalei”.

Delta Vacaresti are o suprafata de 183 de hectare si a fost declarata oficial, prin hotarare de Guvern, parc natural, fiind instituit in aceasta zona regimul de arie naturala protejata.

Sursa: pmb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *