Recomandări pentru utilizarea reţelelor de telefonie in caz de cutremur

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a emis comunicat de presa, continand recomandari pentru utilizarea reţelelor de telefonie in caz de cutremur.

Reţelele de telefonie au o capacitate limitată de gestionare a apelurilor. In situaţii de urgenţă, o creştere subită a numărului de apeluri poate duce la suprasolicitarea reţelelor şi, in cazuri extreme, chiar la blocarea acestora.

Cum poţi să ajuți la evitarea blocării reţelelor de telefonie in situaţii de urgenţă?

–  dă numai acele telefoane care sunt neapărat necesare;
–  scurtează, pe cat posibil, conversaţiile;
–  trimite mesaje scurte (SMS);
–  foloseşte internetul de pe telefonul mobil, Wi-Fi sau date mobile pentru poştă electronică (mesaje instant pe platforme online precum WhatsApp, Facebook, Twitter etc. sau mesaje e-mail);
–  dacă familia sau prietenii sunt in afara zonei afectate, roagă pe unul dintre ei să le transmită celorlalţi informaţii despre situaţia ta; in felul acesta vei da un singur telefon in loc de mai multe.

In situaţii excepţionale (ex. cutremure, incendii, inundaţii) trebuie acordată prioritate apelurilor cu adevărat urgente, precum apelarea serviciului de urgență 112. Apelurile efectuate doar pentru a discuta despre ce s-a ntmplat sau despre orice altceva decat o urgenţă contribuie la suprancărcarea reţelelor de telefonie.

112 este numărul european unic pentru apeluri de urgenţă in caz de incendii, accidente, urgenţe medicale, dezastre şi alte evenimente care necesită intervenţia rapidă a serviciilor specializate (Poliţie, Jandarmerie, Ambulanţă, Pompieri,SMURD).

Sursa: ANCOM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *